Meidän tarina & henkilökunta

Sairaalan historia
Sairaala on perustettu 2005 ja alkuperäisistä perustajista mukana on edelleen eläinlääkäri Olli Mäkelä. Vuosiin on mahtunut erilaisia vaiheita ja omistajayrityksiä. Muutoksista huolimatta tiivis työporukka on hitsautunut hvyin yhteen ja säilynyt lähes samana jo vuosia. 

Uusi alku
Meidän tarinamme alkoi oikeastaan jo kolme vuosikymmentä sitten. Viisi nuorta kävi talleilla, hoiti hevosia, ratsasti ja haaveili eläinlääkärin ammatista ja työstä noiden maailman upeimpien eläinten kanssa. Vuodet kuluivat ja tuli aika lähteä määrätietoisemmin kohti unelmaa. Koko porukka päädyimme kukin aikanaan opiskelemaan Helsingin yliopiston eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan. Sieltä valmistuttuamme meistä jokainen päätyi työskentelemään Hyvinkään Hevossairaalaan. Hyvinkään Hevossairaalasta, sen asiakkaista, potilaista ja työkavereista tuli meille tärkeitä. Yhdessä on koettu monet ilot ja surut: valvottu öitä, pelastettu monta hevosta, tuettu kaveria hankalissa tapauksissa ja mietitty yhdessä ratkaisuja eläinlääketieteellisiin ongelmiin. Paljon on opittu ja koettu mutta halu oppia ja kokea lisää on meissä kaikissa vahvana. Niinpä kun eteen tuli mahdollisuus ryhtyä itse yrittäjiksi, emme voineet kieltäytyä. Kiitos Evidensialle tästä mahdollisuudesta.

Nyt on siis edessä uusi alku. Tulevaisuus on vähän erilainen kuin mennyt, niinhän sen kuuluukin olla. Tavoitteet ovat korkealla, haluamme yksinkertaisesti olla parhaita. Hurja tavoite, sillä olemme kovassa seurassa, suomalainen hevospraktiikka on korkeatasoista. Siispä käymme työhön ja toivomme että näemme mahdollisimman monet teistä hevosten parissa tulevaisuudessa!
 

Jonna Jokisalo.jpg

Jonna Jokisalo

ELL, hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, Amerikkalainen hevosten sisätauti spesialisti, dipl ACVIM, candidate ACVECC

Jonna on hevossairaalan osakas

Jonna on ensimmäinen pohjoismaalainen eläinlääkäri, joka on suorittanut erittäin arvostetun amerikkalaisen hevosten hätätapaus- ja tehohoito-erikoistumisohjelman. Tämän erikoistumisohjelman aikana Jonna hoiti tiineitä ja juuri varsoneita tammoja ja sairaita varsoja näiden erityisongelmiin keskittyneissä sairaaloissa sekä Irlannissa että Australiassa.

Hänellä on myös suomalainen hevosten erikoiseläinlääkäritutkinto sekä amerikkalainen hevosten sisätautien diplomaattitutkinto. Jonnan erikoisosaamista on hevosten sisätaudit, ja erityisen kiinnostuksen kohteena ovat ruuansulatuskanavan sairaudet, tiineen tamman erityisongelmat sekä sydän- ja silmäsairaudet hevosella. Sisätautien lisäksi pikkuvarsojen elämän pelastaminen on lähellä Jonnan sydäntä.

Praktiikkatyön lisäksi Jonna luennoi aktiivisesti sekä ulkomailla että Suomessa niin eläinlääkäreille kuin hevosten omistajillekin. Jonnalla on hevonen ja kaksi koiraa ja vapaa-aika kuluukin näiden kanssa harrastellen.

Elina Koskenranta.jpg

Elina "Elli" Koskenranta

ELL, Hevossairauksiin erikoistuva eläinlääkäri

Elli on hevossairaalan osakas

Elli valmistui eläinlääkäriksi vuonna 2008. Jo ennen opiskelujen valmistumista hän aloitti harjoittelijana Hyvinkään Hevossairaalassa ja valmistumisen jälkeen suoritti vuoden mittaisen internship-jakson Hyvinkään Hevossairaalassa ja jatkoi työskentelyä klinikalla erityisesti ortopedian ja kirurgian parissa. Elli suorittaa parhaillaan hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa ja vuonna 2013 hän työskenteli Helsingin Yliopistollisessa eläinsairaalassa.

Ellin erityisenä kiinnostuksen ja perehtymisen kohteena ovat hevosten hammassairaudet ja kirurgia, joihin hän kouluttautuu aktiivisesti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kymmenen vuoden hevosten parissa työskentelyn aikana Elli on saanut runsaasti kokemusta myös ortopedian ja sisätautien diagnostiikasta ja hoidosta ja arvostaa yhteistyötä kollegoiden, kengityssepän ja fysioterapeutin kanssa. Työajan ulkopuolella Elli viihtyy perheen kanssa ja kiireisenä häntä pitävät kaksi tyttöä.

 

Kira Kanerva.jpg

Kira Kanerva

ELL, Hevossairauksiin erikoistuva eläinlääkäri

Kira on hevossairaalan osakas

Kira on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2009. Valmistumisensa jälkeen hän suoritti vuoden mittaisen Internship-jatkokouluttautumisen Yliopistollisessa Hevossairaalassa. Vuodesta 2010 Kira on toiminut eläinlääkärinä Hyvinkään Hevossairaalassa pääasiassa ortopedisten potilaiden parissa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena hänellä on ontumat, selkäongelmat ja ennaltaehkäisevä terveydenhuolto. Kira on kouluttautunut hevosten selkäsairauksien diagnostiikassa Focus on the Equine Spine-koulutusohjemassa. Vapaa-ajalla Kiran voi löytää kouluratsastustreeneistä tai kilpailuista.
 

 

 
Nina Pirinen.jpg

Nina Pirinen

ELL, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, tohtorikoulutettava eläinlääkäri

Nina on hevossairaalan osakas

Nina on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta keväällä 2013 ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäriksi syksyllä 2018. Eläinlääkäriksi valmistumisen jälkeen Nina on työskennellyt Hyvinkään Hevossairaalassa sekä tehnyt vuoden mittaisen internship-jakson Yliopistollisessa Hevossairaalassa. Nina tekee parhaillaan väitöskirjaa varsojen motorisesta kehittymisestä. Ninan erityisenä kiinnostuksen kohteena on ortopedia ja kirurgia sekä hevosten akuuttihoito, mutta Nina hoitaa myös sisätautipotilaita.

Vapaa-aika kuluu perheen lisäksi yhteisen Vilho-hevosen sekä Pate-varsan kanssa. Vilho on perheen monipuolinen harrastekaveri, jolta sujuu niin kevyet koulukiemurat, kuin maasto-ja rataesteet. 

Sanna Harjupatana.jpg

Sanna Harjupatana

ELL

Sanna on hevossairaalan osakas

Sanna aloitti praktiikkauransa kunnaneläinlääkärin sijaisena eläinlääketieteen kandidaattina etelä-pohjanmaalla kesällä 2005. Tämän jälkeen kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia kertyi useista kunnista ympäri Suomea kunnes halu tehdä hevospraktiikkaa kasvoi sen verran suureksi, että vuosina 2007-2008 Sanna suoritti Hyvinkään Hevossairaalassa internship jakson. Tämän jälkeen hän toimi vielä kunnaneläinlääkärin sijaisena Lehtimäellä ja paluu Hyvinkään Hevossairaalaan tapahtui 2010.

2018 voi sanoa alkaneen kolmannen luvun Hyvinkään Hevossairaalassa kun Sanna ystävineen ryhtyi hevosklinikan omistajaksi. Nyt hän toimii toimitusjohtajana. Sanna on perehtynyt hevosten sisätautien hoitoon ja diagnostiikkaan ja lisäksi hän on erityisen kiinnostunut muun muassa hevosten hammassairauksista ja terveydenhuollosta.
Kotona hänen aikansa kuluu kahden ihanan pikku-pojan ja heidän isänsä seurassa.
 

Olli Mäkelä-2.jpg

Olli Mäkelä

ELT, Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri

Olli on hevossairaalan osakas

Eläinlääketieteen tohtori ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Olli Mäkelä on työskennellyt Helsingin yliopistollisessa hevossairaalassa 15 vuoden ajan. Hän on suorittanut myös englantilaisen hevosortopedian tutkinnon. Mäkelän erityisen kiinnostuksen kohteina ovat hevosten rasitusvammat, ontumadiagnostiikka ja kirurgia. Olli Mäkelä on väitöskirjassaan tutkinut nivelrikkoa, joka on erittäin yleinen vaiva hevosilla. Hänen laaja kokemuksensa on myös muiden eläinlääkäreidemme käytettävissä.
 

 
Kirsi valmis.jpg

Kirsi Nicklen

Erikoisröntgenhoitaja

Kirsi on valmistunut röntgenhoitajaksi vuonna 1979 ja erikoisröntgenhoitajaksi vuonna 1986. Hän opiskeli myös terveydenhuollon hallinnon opintoja ja suoritti terveydenhuollon maisterin tutkinnon vuonna 1997. Kirsi on työskennellyt ihmisten parissa ennen hevosröntgenhoitajan uraa. Hän aloitti hevosten kuvaamisen Helsingin yliopiston eläinsairaalassa ja on ollut vuodesta 2005 Hyvinkään Hevossairaalassa. Kirsin vastuualueita on röntgenin lisäksi laboratorio sekä lääkehuolto ja tarvikehallinta.

Laura valmis kopio.jpg

Laura Lämsä

Klinikkahoitaja

Laura työskentelee hevossairaalassa hoitajana, päävastuu-alueena leikkaussali ja siihen liittyvä instrumenttien sterilointi. Laura on valmistunut Ypäjältä hevosenhoitajaksi vuonna 2001 ja tallimestariksi vuonna 2002. Valmistumisen jälkeen Laura suuntasi ulkomaille töihin ja toimi tallimestarina mm Kyra Kyrklundin ja Richard Whiten tallissa. Englannissa Laura työskenteli myös hoitajana Liphookin Hevossairaalassa (Liphook Equine Hospital) sekä myyjänä tavaratalossa. Suomeen palattuaan Laura aloitti työt Hyvinkään Hevossairaalassa vuonna 2010. Laura on kouluttautunut töiden ohessa ja valmistunut myös klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2016.

Lauran vapaa-aika kuluu oman koiran kanssa, joka on myös tuttu näky klinikalla ”Möhkis”. Laura hoitaa myös vapaa-ajalla hevosia ja toimii välillä groomina. Lukeminen on myös Lauran arkista ajanvietettä.

Sofia Mikkonen.jpg

Sofia Mikkonen

Klinikkahoitaja

Sofia on valmistunut eläintenhoitajaksi 2013. Jo opintojen aikana Sofia suoritti osan harjoittelustaan Hyvinkään Hevossairaalassa ja valmistumisen jälkeen Sofia aloittikin työt sairaalassa hoitajana. Sofia vastaa lääke-ja tarviketilauksista sekä varastonhallinnasta yhdessä Kirsin kanssa.

Vapaa-aika Sofialla kuluu Jon- koiran kanssa, joka on myös usein mukana toimistokoirana töissä. Lisäksi Sofia harrastaa urheilua monipuolisesti. 
Jaakko Granström.jpg

Jaakko Granström

Kengitysseppä Jaakko "Jaska" Granström

Jaakko Granström on erikois- ja sairaskengityksiin erikoistunut kengitysseppä,hän on työskennellyt Hevossairaalassa vuodesta 2006. 

Hevossairaalassa mahdollistuu kengittäjän ja eläinlääkärin tiivis yhteistyö jolloin ongelmien perimmäiset syyt saadaan selville ja hoidetaan hevoselle parhaalla tavalla.
Kengitysten ohella hän osallistuu kavioleikkauksiin ja myös luennoi sairaskengityksestä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Jaakko on kengittänyt kilpahevosia 1980-luvulta lähtien ja on ollut Suomen maajoukkueen seppänä kansainvälisissä arvokilpailuissa.
Hän on myös 1990-luvulta saakka osallistunut kansainvälisiin seppäkilpailuihin aina MM-tasoa myöden.

Heli Hyytiäinen.jpg

Heli Hyytiäinen

Fysioterapeutti (AMK),  eläinfysioterapiaan erikoistunut, Master of Science in Veterinary Physiotherapy, FT

Heli on eläinfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, hän on suorittanut Master of Science in Veterinary Physiotherapy-tutkinnon Lontoon Royal Veterinary Collegessa, sekä väitellyt Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta filosofian tohtoriksi.

Hän toimii Hyvinkään Hevossairaalan konsultoivana fysioterapeuttina, ja on käytettävissä osana asiakkaiden hoitoa ja kuntoutusta aina eläinlääkärin niin toivoessa. Potilastyönsä lisäksi Heli tekee myös tutkimustyötä, ja luennoi aktiivisesti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Hän opettaa sekä Suomessa erikoistuvia, että Liverpoolin Yliopistossa Master of Science in Veterinary Physiotherapy tutkintoaan tekeviä fysioterapeutteja. Helin vapaa aika kuluu escape- ja käsityöharrastusten, sekä omien eläinten parissa puuhatessa.

ismokuva.jpg

Ismo Haapanen

Equiterapeutti, kiropraktikko

Ismo on equiterapeutti, manuaalisen käsittelyn ammattilainen eli hevoskiropraktikko, joka on erikoistunut hevosen tuki-ja liikuntaelimistön vammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Lisäksi Ismo on akupunktioterapeutti ja antaa laser-hoitoja vuosien kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla.

Equiterapia ja akupunktio voivat myös täydentää hoitotyötä eläinlääkärin diagnoosin ja hoitotoimenpiteiden jälkeen. Equiterapeutin avulla kuntoutusta on mahdollista nopeuttaa. Lisäksi paranemistulosta voidaan usein saada täydellisemmäksi. Ismolle on varattavissa aikoja keskiviikkoisin. Lisäksi Ismo tekee myös satulansovitusta, josta hänellä on myös vuosien kokemus. 

http://www.horsewell.fi/equiterapia.html