Jonnasta tupla-diplomaatti!!

Tänään juhlimme eläinlääkäriämme Jonna Jokisaloa, joka on saanut valmiiksi toisen amerikkalaisen erikoistumistutkintonsa. Jonna oli ennestään amerikkalainen hevosten sisätautispesialisti (Diplomate ACVIM) ja nyt siis myös amerikkalainen hevosten tehohoitospesialisti (Diplomate ACVECC). Jonna on ensimmäisen pohjoismaalainen hevoseläinlääkäri, joka on suorittanut tämä vaativan tutkinnon. 

Hevoseläinlääkäreillä on kolme tapaa erikoistua. Suomessa voi suorittaa hevossairauksien erikoiseläinlääkäritutkinnon. Britannissa voi tehdä kapeampialaisia erikoistumistutkintoja ns. sertifikaatteja esim. ortopediassa. Arvostetuimmat erikoistumistutkinnot ovat eurooppalaiset ja amerikkalaiset diplomaattitutkinnot. Hevosilla diplomaattitutkintoja voi suorittaa kirurgiassa, sisätaudeissa, lisääntymistieteessä ja tehohoidossa. Diplomaattitutkintoon kuuluu 3-vuotinen harjoittelujakso tähän soveltuvassa hevossairaalassa, julkaisu kansaivälisessä eläinlääketieteenalan lehdessä sekä vaativa tentti. 

ONNEA JONNA!