Hevossairaalan joulukalenteri, 1. luukku

Tule mukaan seuraamaan Hyvinkään Hevossairaalan joulukalenteria. Joulukalenterissa on luvassa pieniä tietoiskuja hevosista, ajankohtaisista tutkimuksista sekä Hevossairaalan toiminnasta.

JOULUKALENTERIN 1. LUUKKU
Tiesitkö, että hevosen mahalaukku on hevosen kokoon nähden varsin pieni, n 15 litran kokoinen. Mahalaukku jakautuu kahteen erilaiseen osaan, ylempään ns keratinisoituneeseen osaan sekä alempaan ns rauhasosaan. Mahahaavat ovat yleinen vaiva hevosilla. Haavaumia voidaan tavata mahalaukun molemmissa osissa sekä ohutsuolen alkuosassa. Mahahaavojen hoitoon vaikuttavat haavan sijainti, sillä eri osissa tavattavien haavojen syntymekanismi eroaa toisistaan. Mahahaavat voidaan todeta mahalaukun tähystyksellä, jota varten hevosen tulee paastota 16 tuntia

20181201_090653.jpg