Joulukalenterin 6. luukku

Hyvää itsenäisyyspäivää! Tänä päivänä muistetaan ja kunnioitetaan kaikkia Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleita! Suomenhevosten merkitystä Suomen sodissa ei voi väheksyä. Suomenhevonen oli erityisen tärkeä armeijan liikkuvuudelle, hevosta käytettiin apuna mm kaluston ja aseiden, ampumatarvikkeiden, muonan ja kenttäkeittiöiden kuljettamiseen. Suomenhevonen oli rintamalla myös sotilaan ystävä ja kohtalotoveri. Yksistään talvisodassa armeijan palvelukseen otettiin n 70 000 hevosta (pääosin siviilistä), mikä on lähes sama määrä kuin Suomessa on hevosia tällä hetkellä (Hippos 2017, rekisteröityjä hevosia 74 400 hevosta, joista suomenhevosia 19 200). Armeijan palvelukseen hevoset otettiin pääosin maataloudesta, sodan jälkeen hengissä säilyneet hevoset palautettiin omistajilleen. Sodissamme ansiokkaasti palvelleiden suomenhevosten kunniaksi on pystytetty kaksi muistomerkkiä, pronssinen Suomenhevonen- sotahevonen- patsas Seinäjoelle Törnävän kartanon puistoon vuonna 1997 sekä kaatuneiden suomenhevosten muistomerkki, U-muotoinen luokki (hevosen työvaljaiden osa), Myllykoskelle vuonna 2014.

Lue lisää hevosista sodissa: http://www3.lappeenranta.fi/…/hei…/sivut/Historiaa-osa4.html

20181205_225051.jpg